Think outside of box - AS Dizajn

Think outside of box

U modi se sve više brišu granice između polova. Tako su muške pantalone danas sve uže, dekoltei na njihovim majicama sve dublji, dok su ženske košulje sve šire i duže, farmerke vrećastije, a frizure sve kraće.

Da li je to dobro ili loše, sada nećemo ulaziti u to. Ipak, jedno je sigurno – neki muški detalji na ženama izgledaju i te kako seksi.

Žena u narandžastom

Jedan od prvih primera za to je leptir mašna. Poslovna moda 80-ih prva ih je prepoznala, pa je ovaj detalj munjevitom brzinom postao neizostavan deo poslovnog dress koda pravnica i žena zaposlenih u velikim kompanijama. Mašne tog doba bile su nešto punije i razlikovale su se od onih koje su nosili muškarci, ali su dezeni bili relativno slični.

Iako smo ranije viđali samo žene koje smo nazivali „hrabrim“ kako ih nose na ulici uglavnom u kežual varijantama, one takođe mogu biti zanimljive i u kombinaciji sa užom košuljom i kratkom suknjom od tila uz cipele na štiklu, seksi uz haljinu sa kragnom i neobičnim čarapama ili atraktivne u kombinaciji neke svetlije košulje sa farmerkama uz starke.

Žena sa crnom mašnom
Žena u žutom

Po mom mišljenju savršen stajling sa leptir mašnom za devojke bio bi neka kombinacija svetlo plave ili bele košulje, duboke pantalone, sandale ili cipele sa štiklom i neki zanimljiv šešir. Takođe veoma mi se dopada i ideja sa suknjom od tila i košuljom, ali bih tu dodala mašnu u nekoj kontra ludoj boji i naočare za sunce.

Današnja moda ne poznaje granice tako da se u suštini možeš igrati sa bojama, dezenima i oblicima. Pusti mašti na volju i izgradi unikatni stil koji će biti tvoj lični pečat.

Da li imaš u svom ormaru neku leptir mašnu? Kakva ti se mašna najviše dopada? Napiši mi u komentare!

Sviđa ti se “Think outside of box”? Ostavi svoje utiske.